Jachtkleding nodig?

06-06-2023

Dan ben je bij Barrel and Boar aan het goede adres!

Voor elk seizoen en iedere wildsoort vind je bij onze winkel de gepaste jachtkleding. Of je nu in oktober voor de voet gaat jagen, in het voorjaar op de reebok of in januari voor een winterse drijfjacht naar Polen reist.

Maar wat is voor jou belangrijk? Sprak je vijfentwintig jaar geleden over jachtkleding dan was je snel klaar. Groen, dat wel. Maar verder waren jagersjassen en broeken vooral ruim, zwaar en allesbehalve modieus. Camouflageprinten werden rechtstreeks van het leger overgenomen. Dat is tegenwoordig wel anders. Gelukkig maar.

Nu maakt elke kledingfabrikant gebruik van het waterdichte Gore-Tex® of een eigen variant daarop. Licht en gelaagd, dat is de kledingstijl van de moderne jager.

Maar ook de sportschutter adviseren wij graag over de juiste outfit. Of dit nu om een vest voor de schietbaan gaat of de hobby kleiduifschutter die maandelijks een rondje komt doen. Lichte, camouflerende jachtkleding voor het beheer van duiven in de zomer. Daarnaast ook technische, waterdichte kleding voor het aanbersen van je droomhert in de Schotse Highlands.

Waar je ook jaagt en gaat, een geslaagde jacht begint met de juiste uitrusting. Onze experts Jos, Edward en Gus zorgen er daarom voor dat jij beslagen ten ijs komt. Dit zijn de merken jachtkleding die je bij Barrel and Boar vindt.

Jachtkleding van Blaser

De Duitse wapenbouwer uit Isny im Allgäu maakt al jaren kleding uit het topsegment. ‘Spitzenklasse’  noemen onze Oosterburen dat. Na de lancering van de R93 volgde het succes met de Blaser R8. In recordtempo veroverde het lineaire grendelgeweer de wereld.

Sindsdien lijkt het merk goud te maken van alles wat het in handen heeft. Hagelgeweren, jachtreizen, optiek waaronder verrekijkers en richtkijkers en dus ook jachtkleding. Bekende kledinglijnen van het merk zijn Argali, Vintage, Graphite en de sterke RAM-kledij.

Voor de waterdichtheid van zijn jachtbroeken en jassen vertrouwt Blaser op het eigen Rambrane. Verder gebruikt het Primaloft voor de warmte, een waterafstotende TeflonEcoLite™ buitenlaag en echt bont voor de Blaser Premium Loden jachtkleding.

Dat meer en meer vrouwen het jachtveld betreden, is ook het bedrijf – dat in 1957 door Horst Blaser werd opgericht – niet ontgaan. Voor elke lijn heeft het ook dames jachtkleding op de markt gebracht volgens dezelfde hoogwaardige standaard. Om het plaatje compleet te maken brengt Blaser sinds enkele jaren met de ‘Stalking Boot’ ook exclusieve jachtschoenen aan de man.

Jachtkleding van Pinewood

In korte tijd heeft Pinewood zich internationaal op de kaart gezet bij jagers en buitenmensen. Het Zweedse bedrijf uit Värnamo is nog relatief jong in de jachtsector maar in korte tijd wist het reuzenstappen te zetten.

We schrijven 1997 als oprichter Rainer Rüssel de kelder van zijn moeder ombouwt tot ontwerpstudio. Daar begin hij zijn zaak met één enkel gevoerd overhemd, in Canadese houthakkersstijl. Beschikbaar in verschillende kleuren, dat wel.

Terugblikkend op die tijd kon Rüssel toen nooit vermoeden dat zijn kelderbedrijfje zou uitgroeien tot de wijdgekende fabrikant van jachtkleding. Niet alleen gedragen door jagers uit Europa maar ook daarbuiten.

Speerpunt van Jachtkleding van Pinewood is de Scandinavische know how over specifieke outfits voor alle weersomstandigheden. Van winterjassen voor extreem koude temperaturen in Finland tot lichte, kaki overhemden voor een zomerse safari in Namibië. Daarbij valt nog de interessante prijs van de jachtkleding op. Bij Pinewood krijg je veel waar voor je geld.

Naast een groot aanbod voor de weidman zet de Zweedse kledingmaker vol in op de jagende vrouw. Mooie, sterke jachtkleding met felle kleuraccenten en een vrouwelijke touch. Dat zie je niet alleen terug bij de jassen en broeken maar ook bij de dames overhemden en vesten. Zelfs accessoires als petten, mutsen en beanies zijn er in het roze!

Tot slot denkt Pinewood ook aan het milieu. Daarom hebben ze besloten om in 2017 zowel de voorjaars- als wintercollectie te vervaardigen zonder schadelijke perfluorkoolstoffen. Ook alle toekomstige kledingstukken worden niet meer gemaakt met de zogenaamde PFK’s. Wie verbonden is met de natuur moet immers ook zorgen voor de natuur.

Jachtkleding van Fjällräven

Elk bedrijf, hoe klein of reusachtig ook, begint met een idee. En van daaruit bouw je verder. Ook Åke Nordin had een idee toen hij als veertienjarige door de bergen van Västerbotten trok. De jonge Zweed tilde zich een breuk aan de spullen op zijn rug. Het ijzeren geraamte van de rugzak alleen al woog als lood. Dat kon beter vond hij.

Gewapend met het gereedschap van zijn vader en de naaimachine van zijn moeder begon Nordin met het maken van zijn eigen rugzak. Door eerst het ijzer door hout te vervangen en vervolgens het zwaartepunt te verleggen, kon hij nog steeds al zijn spullen meenemen. Bovendien met veel minder moeite.

In 1960 begon Åke Nordin pas echt met het uitwerken van zijn ideeën. Fjällräven was geboren, de rest is geschiedenis.

Voor ons is het een uitgemaakte zaak om de outdoor- en jachtkleding van Fjällräven aan ons assortiment toe te voegen. Geen enkel ander merk zit zo diep verankerd in de ‘buitenwereld’. Of het nu gaat om jagers, kampeerders bergbeklimmers of wandelaars. Allemaal zijn ze bekend met het gerenommeerde Zweedse outdoormerk en zijn uitstekende kwaliteit.

Wie Fjällräven zegt, zegt ook G-1000. De Ultrasterke, wind- en waterdichte stof is onlosmakelijk verbonden met het merk. Meer dan vijftig jaar staat het als een hoeksteen voor de huisstijl van de Zweedse outdoorgigant.

Jachtkledij van Deerhunter

Weinig andere fabrikanten hebben meer ervaring met jachtkleding dan Deerhunter. Het Deense bedrijf kleedt jagers, vissers en andere natuurenthousiasten en doet dit al sinds 1985. Niet dat ze zich daar toen op glad ijs mee begaven. Voor die tijd was de familie Engel al bijna zestig jaar actief in de textielsector. Als fervente jagers besloten ze dan hun beide passies te verenigen, met het oprichten van Deerhunter als logisch gevolg.

Het succes reikte verder dan de landsgrenzen. Denemarken bleek al snel te klein. Tegenwoordig vind je de jachtkleding van Deerhunter in veertig landen en zoeken ze steeds naar nieuwe partners.

Wat Deerhunter typeert is de constante wil om hun bestaande jachtkleding nog beter te maken. En dat steeds met de jager in het achterhoofd.

Onderhoud van je jachtkleding

Goede jachtkleding heeft een prijs. Maar dat is ook een kwestie van investeren in jezelf. Want het hele jaar door moet je kunnen vertrouwen op je uitrusting. En minstens de helft daarvan wil je warm en droog blijven. Eenmaal aangeschaft is het daarom zaak zo lang mogelijk plezier te hebben van je jas, vest en broek. Wat de meeste jagers (bewust) nalaten raden wij je wel aan te doen: was je kleding zodat het waterdicht membraan gevrijwaard blijft van zoutkristallen. Deze zoutkristallen verminderen namelijk het ventilerend vermogen van je jachtkleding. Door het wassen ademt je kleding weer zoals in het begin. Let er alleen wel op dat je een geurloos product gebruikt zodat je geen chemische geur in het jachtveld verspreid.

Met Sentz-n-Clean reinig je niet alleen je kostbare kleding, na het wassen behoudt het ook nog eens zijn waterafstotende eigenschappen. Tijdens een regenbui glijden de druppels over de stof naar beneden terwijl ze anders als een spons worden opgenomen. Gebruik de spray flacon van Sentz-n-Dry om periodiek je spullen geurloos en waterdicht te houden. Wat deze spray extra aantrekkelijk maakt is de aangebrachte filmlaag die UV-weerkaatsing voorkomt. Hierdoor wordt je door het wild minder goed opgemerkt. Ook Fjallraven heeft een sprayflacon waarmee je hun Eco-shell spullen impregneert. Deze PFC-Free vernevelaar is zelfs volledig biologisch afbreekbaar en daardoor milieuvriendelijk. Hoe dat in zijn werking gaat zie je hier: