Wildmarinade à la minute

06-06-2023

Simpel, snel en heerlijk

Het geheim van een goede marinade zit hem in het toevoegen zonder te overheersen. De smaak van het wild moet behouden blijven, anders maakt het niet uit welk vlees je gebruikt. Op de Instagram pagina van Zeiss deelt de Deense Mette Karin Petersen wekelijks een tip of recept over het klaarmaken van wild. Met deze week haar favoriete wildmarinade.

‘Dit is veruit mijn favoriete marinade voor rood vlees die je kunt gebruiken voor bijna alle wildsoorten. De reden waarom ik ‘bijna’ zeg is simpelweg omdat ik ze nog niet allemaal geprobeerd heb. Maar bij reewild, damherten, edelherten, wilde zwijnen, rendieren en zelfs Zuid-Afrikaanse koedoe is dit een heerlijk huwelijk. De hoeveelheid van de ingrediënten is gebaseerd op een filet van damhert, maar dit kun je verder aanpassen aan de grootte van je wildbraad.’

Ingrediënten:

  • 1 donker bier
  • 2 el. olijfolie
  • 2 tenen knoflook, fijn gesneden
  • Kruidenmix van zout, peper en geplette jeneverbes
  • Vers gehakte tijm en rozemarijn.

‘Meng alle ingrediënten in een kom en zorg ervoor dat de marinade het vlees bedekt. Zet de kom met wild vervolgens minstens 1 uur in de koelkast. Zelf laat ik de marinade nog langer inwerken en doe ik ’s morgens al deze voorbereiding wanneer ik ’s avonds ga koken. Vergeet niet het vlees 30 min. van tevoren uit de koelkast te halen.’

Eet smakelijk!